LaCo Heren
Brabantcup
Jeugd
Overige

 

VERSLAGEN

LaCo DSWN - DORA
De klassieker onder de dartsport, Den Haag versus Amsterdam

Rond 11 uur verzameld bij de pont, iedereen was op tijd, klasse mannen.

Aangekomen bij Eddy 's bar de opstelling gemaakt met Marco, iedereen had er zin in temeer bij winst de play-off al dichterbij komt.

Patrick beet het spits af, stond de 1e leg eerder op de dubbel echter deze wilde er niet in waardoor Den Haag op 1-0 kwam. 2e leg kon Patrick wederom de dubbel niet vinden. 2-0 De 3e leg wordt dan moeilijk met een tegenstander die goed in de wedstrijd zit. 3-0 verlies.

Michel ging als tweede , ook hij kwam 1-0 achter, echter met een dubbel 5 finish trok hij de stand gelijk, om vervolgens weer achter te komen 2-1. Met een 15 darter trok hij de stand gelijk zodat er voor de bull gegooid moest worden. Deze won Michel. En met een sterke laatste leg trok hij de partij naar zich toe. 3-2 winst.

Wouter R maakte het zichzelf erg moeilijk, dubbels missen en 2-0 achter. Maar dan een sterke leg met een 136 finish. De vierde leg kreeg Den Haag kansen voor de winst maar ook hier gingen de dubbels er niet. Gelukkig voor ons. 2-2. Ook hier werd voor de bull gegooid die door Wouter gewonnen werd.
En na 15 darts te hebben gegooid stond hij op 32 die met 1 pijl werd uitgegooid. 3-2 winst.

Jimmy gooide een solide partij, zijn tegenstander liet het afweten, na de 2-0 voorsprong liet hij de concentratie even los en Den Haag pakt dan direct een leg, gelukkig op tijd weer bij de les .
3-1 winst.

Marco heeft iets met de LACO, het geeft hem vleugels. Strakke pijlen, concentratie en een lekker tempo, zijn tegenstander gooide echt niet slecht maar Marco was hem telkens een beurt voor waardoor er binnen no time 3-0 uitslag op lijst kwam. 3-0 winst.

Ronny mist 139 om de eerste leg binnen te slepen om vervolgens een paar handjes dubbels te missen 1-0 en 2-0 achter. Soms heb je het gevoel dat je niet kan verliezen Ronny en dat bleek een juist gevoel te zijn. Als de dubbels vallen is er geen houden meer aan. 3-2 winst.

Tim C begon zeer sterk 100, 100, 140, 41 mist 120 maar met de volgende beurt was de 1-0 een feit. Tim legde constant de druk bij de tegenstander neer, waardoor deze ging missen en de partij niet naar zijn hand kon zetten. De laatste 206 punten werden met 4 pijlen uitgegooid. 180 en een 26 finish. 3-0 winst.

René had niet zijn dag, in de eerste leg kreeg hij nog wel een pijl voor tops maar deze belande net aan de verkeerde kant van het ijzer. 1-0 achter.Toch maakt hij met een 72 finish nog 1-1 maar toen was de koek op, goede beurten werden afgewisseld met mindere, zijn tegenstander pakte hierdoor de winst. 3-1 verlies.

Gerard had de taak om als negende te gooien tegen de altijd sterk spelende Menno Both.
1-0 voor, 2-1 achter, door niet op te geven brak hij Menno weer terug 2-2. De bull werd door Den Haag gewonnen. De laatste leg kon Gerard de score niet neerzetten zoals hij wilde.
3-2 verlies.

Met een 6-3 voorsprong uit de singles gingen we vol vertrouwen de koppels in. En wat is darten dan een vreemd spel . Zo makkelijk de dubbels er bij de singles ingingen zo moeilijk ging dat in de koppels, 3 van de vier gingen verloren waardoor de stand 6-7 werd nog wel in ons voordeel maar dit was toch wel even slikken.

De triples moesten het doen voor Amsterdam, en wat maakten we het spannend. Alle wedstrijden tegen een 1-0 achterstand aan kijken om vervolgens alle 3 de triples te winnen. Dit toonde de veerkracht die wij vandaag hadden als team echt top. 10-6.

Benjamin mocht de solo gooien, helaas was de motivatie bij Den Haag weg en was er geen sprake meer van een wedstrijd, gelukkig liet Benjamin zich niet mee slepen en won met 3-0 zijn wedstrijd.

Eindstand 11-6 voor de DORA.

Op 13-2-2016 thuis tegen Den Bosch.
Geplaatst op 27 Jan 2016 door Jacqueline Elderenbosch